DSM en Bühler starten eerste productiefaciliteit voor NutriRice® in China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/06/2007 08:33
Innovatieve technologie voor verrijking van rijst - een bijdrage tot verbetering van de volksgezondheid
DSM en Bühler hebben heden de oprichting aangekondigd van Wuxi NutriRice® Co. Ltd, een productiefaciliteit die gerund zal worden door een joint venture van de twee ondernemingen. Deze joint venture gaat als eerste bedrijf ter wereld op commerciële schaal NutriRice® produceren, rijstkorrels met een verhoogd voedingsgehalte die bedoeld zijn om met natuurlijke rijst vermengd te worden en geproduceerd worden met behulp van een gepatenteerd procédé dat ervoor zorgt dat de voedingsstoffen niet aangetast worden en bovendien resulteert in een hoge beschikbaarheid en een goede smaak. Wuxi NutriRice Co. Ltd. gaat de verrijkte rijstkorrels (NutriRice®) leveren aan rijstfabrikanten, waarbij het bedrijf echter niet alleen nauw samenwerkt met rijstfabrikanten, maar ook met de detailhandel met het doel om de consumenten op de hoogte te brengen van het concept en de voordelen van NutriRice® als verrijkte rijst.

De productie in de nieuwe faciliteit zal starten in augustus 2007. In eerste instantie zal gewerkt worden met een beperkte capaciteit, voldoende voor verrijking van ongeveer 80.000 ton rijst. Het productiebedrijf is het eerste in zijn soort en is op de eerste plaats bedoeld voor ontwikkeling van de markt. Verwacht wordt dat de capaciteit in de komende jaren opgevoerd gaat worden.

Het project is het resultaat van het gezamenlijke researchwerk van de twee ondernemingen, waarbij de ervaring die DSM in meer dan 70 jaar verzameld heeft op het gebied van samenstelling van voedingsmiddelen gecombineerd wordt met de geavanceerde technologie van Bühler betreffende graanverwerking en voedselproductie. De beslissing om dit project gezamenlijk op te zetten toont het voortdurende commitment van DSM ten aanzien van innovatie op het gebied van voeding en tevens de gedrevenheid van Bühler om te komen tot verbetering van de technologie voor graanverwerking.

"Het langlopende partnerschap tussen Bühler en DSM, gericht op onderzoek naar technologieën voor verwerking van ingrediënten, vormt de basis voor het succes van onze in Wuxi gevestigde joint venture," zegt Stephan Tanda, lid van de Raad van Bestuur van DSM. "De onderneming gaat verder onderzoek verrichten op het gebied van rijstverrijking om beter te kunnen voorzien in de voedings- en gezondheidsbehoeften van de mensen overal ter wereld. Dit project betekent opnieuw een stap voorwaarts in de realisering van DSM's strategie Vision 2010 - Building on Strengths, door marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën, als pijlers van dit programma, en is tevens een voorbeeld van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap."



De behoefte aan verrijkte rijst in China
In de loop van de voorbije decennia is de gezondheids- en voedingstoestand van de Chinese bevolking aanzienlijk verbeterd. Hoewel er aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd zijn, bestaan er nog steeds problemen in termen van tekorten aan bepaalde voedingsbestanddelen en onevenwichtige voeding. Tekorten aan microbouwstoffen, zoals een tekort aan vitamine A of tekorten die bloedarmoede veroorzaken, komen nog steeds veel voor, zelfs bij de stedelijke bevolking.

Als stapelvoedsel levert rijst een hoog percentage van de dagelijkse calorie-inname van de Chinese bevolking. Maar omdat veel van de voedingsbestanddelen verloren gaan bij het bleken en polijsten van de rijst, heeft gemalen rijst een relatief laag gehalte aan microbouwstoffen in vergelijking met niet-gemalen rijst. Verrijking van rijst is ook van belang vanwege het traditionele wassen van rijst, omdat hierbij vitaminen en mineralen weggespoeld kunnen worden.

Als antwoord op deze hindernissen biedt het procédé van NutriRice® de unieke mogelijkheid om meerdere microbouwstoffen effectief in de rijstkorrel in te kapselen. Bouwstoffen als vitamine A en B, maar ook ijzer en zink komen in aanmerking om zo ingekapseld te worden. Dankzij het gepatenteerde procédé voor het inkapselen van microbouwstoffen in de rijstkorrel, zorgt NutriRice® voor een hogere fysieke stabiliteit en worden vitaminen en mineralen vastgehouden tijdens opslag, wassen en koken. Bovendien kunnen de korrels van NutriRice® bereid worden met een vorm en lengte die aangepast is aan die van regionale rijstvarianten, zodat ze geaccepteerd worden door de consumenten, ongeacht hun culturele of regionale voorkeur.

Kansen creëren voor de rijstsector
Naast de productie van verrijkte rijstkorrels gaat Wuxi NutriRice Co. Ltd. ervan uit dat de onderneming zal doorgaan met onderzoek naar rijst en verrijking van rijstproducten, met als doel de verbreiding van het NutriRice®-concept, niet alleen in China, maar over de hele wereld. Door een reeks van soorten van verrijkte rijst te produceren zal Wuxi NutriRice® in staat zijn om de consumenten meer keuze te bieden en om aan de detaillisten unieke producten te leveren waarmee ze zich op de markt kunnen differentiëren.

"Om de unieke aan de wensen van de klant aangepaste korrelkwaliteit te garanderen kan Wuxi NutriRice Co Ltd. gebruik maken van de jarenlange ervaring en de gerenommeerde hoge-precisie extrusietechnologie van Bühler," verklaart de heer Dieter Voegtli, President van Bühler China.

Bestrijden van tekorten aan microbouwstoffen
"Als een maatschappelijk verantwoord handelende onderneming met uitgebreide wereldwijde ervaring op het gebied van voeding is het voor DSM een plicht om bij te dragen aan verbetering van de volksgezondheid in China", zegt Weiming Jiang, President van DSM China. Sinds 1995 is DSM partner van internationale organisaties als het United Nations World Food Program, UNICEF, het International Life Sciences Institute, alsmede van met de Chinese regering verbonden organisaties zoals het Center for Public Nutrition and Development en het Ministerie van Onderwijs, om bij te dragen aan een betere gezondheid van de mensen door het ontwikkelen van een op verbetering van het stapelvoedsel gericht programma. De ondersteuning die DSM geeft aan het meelverbeteringsprogramma in China vloeit voort uit de geëngageerdheid van de onderneming ten aanzien van de volksgezondheid.

"Het is gebleken dat met vitaminen verrijkt voedsel een makkelijk en geschikt middel is om te komen tot een evenwichtige voeding. Programma's die gericht zijn op verbetering van het stapelvoedsel kunnen een groot deel van de bevolking bestrijken en langdurig in stand gehouden worden," zegt Professor Yu Xiaodong, Directeur van het Center for Public Nutrition and Development of China. "Verrijking van rijst en meel zullen een belangrijke bijdrage leveren aan realisatie van het programma dat China ontwikkeld heeft voor verbetering van de algehele voedselinname van de burgers van het land."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL