Qurius: akkoord met Magnus Management Consultants over management buy-out

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/05/2006 19:20
In navolging op eerdere persberichten maakt de Raad van Bestuur van Qurius N.V. bekend op hoofdlijnen overeenstemming te hebben bereikt over de management buy-out van Magnus Management Consultants. De verkoop van deze werkmaatschappij is het gevolg van de op 21 april jl. aan de aandeelhouders gepresenteerde strategie van Qurius om zich volledig te richten op IT-oplossingen op basis van Microsoft-technologie. Magnus Management Consultants heeft als enige werkmaatschappij een hiervan afwijkende focus.

De transactie wordt naar verwachting half juni 2006 afgerond. Daarna zal Magnus Management Consultants zijn activiteiten als zelfstandig bedrijf voortzetten onder leiding van Axel Groothuis, Willem Hulshof (tot 21 april lid van de Raad van Bestuur van Qurius N.V.), René Peters en Frank Versloot. De verkoopprijs is vastgesteld op initieel 1,2 miljoen euro plus 50% van de EBIT van Magnus Management Consultants over 2006, 2007 en 2008. Afhankelijk van economische en marktomstandigheden is de verkoopopbrengst naar verwachting tussen de 2 en 3 miljoen euro. Magnus Management Consultants heeft 79 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 6,5 miljoen en een EBIT (winst vóór interest en belastingen) van 0,7 miljoen euro.

Magnus Management Consultants
Magnus helpt bedrijven hun dagelijkse operatie te verbeteren op basis van innovatieve concepten en architecturen. Ontwerp en implementatie daarvan vinden consequent plaats vanuit een integrale benadering van strategie, processen, organisatie en systemen, uitgaande van een heldere business case. Belangrijke kennisgebieden zijn financieel management, business intelligence, marketing & verkoop, logistiek en IT- & SAP-consulting. Klanten zijn middelgrote en grote media-, consumer products-, retail-, en industriële bedrijven en universiteiten. Meer informatie is beschikbaar via www.magnus.nl.

Qurius N.V.
Qurius richt zich op architectuur, realisatie en beheer van business- en ICT-oplossingen, gebaseerd op betrouwbare en veilige infrastructuren. Het fundament daarvoor wordt gevormd door de pakket- en platformsoftware van Microsoft. Binnen de groep richt Qurius Advanced Solutions zich op professionele softwareontwikkeling en –integratie en Qurius Business Solutions op branchespecifieke bedrijfsapplicaties. Qurius Infrastructure Solutions verzorgt ontwerp en beheer van ICT-infrastructuren. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam (tot 11 mei 2006 onder de naam Magnus Holding). Meer informatie is beschikbaar op www.magnus.com.
Bron : Qurius




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL