Oranjewoud N.V. dochter Strukton focust op duurzame infrastructuur en gaat exclusieve onderhandelingen aan met SPIE over acquisitie Worksphere

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/11/2021 07:14
Focus op duurzame infrastructuur, ondersteund door versterkte financiële zelfstandigheid
Marktpositie en ambities Worksphere maken dit het optimale moment
Transactie onder voorbehoud van goedkeuring door bevoegde instanties en afstemming met vertegenwoordigingsorganen medewerkers
Oranjewoud N.V. dochter Strukton Groep N.V. en SPIE gaan exclusieve onderhandelingen aan over de acquisitie van Worksphere. Dit is een logische stap in de verscherping van de strategische focus die Strukton eerder dit jaar aankondigde. Onder voorbehoud van afstemming met vertegenwoordigingsorganen van de medewerkers en goedkeuring door de bevoegde instanties, wordt de transactie naar verwachting in Q1 van 2022 afgerond.

Met zijn aangescherpte focus kan Strukton zijn positie in Europa verder verstevigen als topdienstverlener op het gebied van duurzame infrastructuur. Strukton richt zich op groen vervoer en elektrificatie, sectoren die worden gekenmerkt door een groeiende vraag, nu en in de komende jaren. De hernieuwde strategie bouwt voort op de rijke historie van Strukton, die gestoeld is op 100 jaar ervaring.

Worksphere, met het hoofdkantoor in Utrecht en 10 vestigingen verspreid over Nederland, is een specialist in technisch facility management en gebouwdiensten, die datagestuurde methoden en expertise gebruikt om gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Op het snijvlak van de digitale transformatie en de energietransitie werkt Worksphere met een geïntegreerd Design, Install, Maintain en Operate model, en levert het diensten aan een hoogwaardig en gediversifieerd klantenbestand in de commerciële sector, de gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs. Met 1.900 ervaren medewerkers en een omzet in 2020 van € 434 miljoen heeft Worksphere een top vijf positie in de Nederlandse markt van multitechnische dienstverlening.

Met het oog op de vernieuwde strategie van Strukton en de marktpotentie en ambities van Worksphere is dit de perfecte timing om met SPIE exclusieve onderhandelingen aan te gaan over de acquisitie van Worksphere.

Gerard Sanderink, CEO van Strukton: “De verkoop biedt zowel Strukton als Worksphere de mogelijkheid om te groeien. Waar Strukton zich gaat toeleggen op duurzame infrastructuur, kan Worksphere zich samen met SPIE volledig richten op de gebouwde omgeving. Ik ben trots dat we voor Worksphere een perfecte eigenaar met ambitie hebben gevonden.”

Gauthier Louette, voorzitter en CEO SPIE: “De acquisitie van Worksphere is een enorme stap voorwaarts voor SPIE. Wij introduceren de nieuwe standaard op de Nederlandse markt en worden de nummer één multidisciplinaire technische dienstverlener in Nederland, een land waar SPIE historisch uitstekend heeft gepresteerd. De acquisitie past perfect bij onze ambitie om in Europa een gespecialiseerde topspeler te worden in de technische dienstverlening.”

Lieve Declercq, CEO van SPIE Nederland: “Ik ben enorm blij met het vooruitzicht om samen met Worksphere in Nederland de onbetwiste leider te worden op het gebied van multitechnische dienstverlening. De leidende kracht van Worksphere als het gaat om verduurzaming van gebouwen, wordt een enorme toevoeging op onze portfolio. Samen zijn wij in de beste positie om de energietransitie en digitale transformatie voor onze klanten te versnellen. Ik ben er ook van overtuigd dat wij ons als beste werkgever kunnen onderscheiden, met uitstekende carrière- en ontwikkelmogelijkheden voor technische talenten.”

Evert Lemmen, CEO van Worksphere: “Deze samenwerking is een unieke stap in het realiseren van onze gezamenlijke ambities, versterkt door schaalgrootte en internationale samenwerking. Er is een enorme synergie tussen SPIE en Worksphere, zowel wat betreft de markt en klanten, als ten aanzien van onze gespecialiseerde kennis, digitalisering en technologie, waarmee wij gezonde, energieneutrale en circulaire gebouwen maken. Hierdoor ontstaan mooie kansen voor onze klanten, medewerkers en andere stakeholders. Met veel vertrouwen en enthousiasme kijk ik uit naar onze gemeenschappelijke toekomst.”

De transactie wordt onder voorbehoud van afstemming met vertegenwoordigingsorganen van de medewerkers en goedkeuring door de bevoegde instanties, naar verwachting in Q1 van 2022 afgerond. Gedurende het proces blijft Worksphere vol energie en toewijding met zijn contracten en projecten bijdragen aan de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de systemen van zijn klanten.

Over Strukton
Strukton heeft een passie voor technologie en focust op rail-, energie- en civielgerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Onderhoud en beheer, met gebruik van hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap, vormen de basis van de onderneming. Vanuit die basis draagt Strukton bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en energie-infrastructuur. In zijn 100-jarig bestaan heeft Strukton een sterke basis opgebouwd in zijn thuislanden Italië, Zweden, Nederland, Denemarken en België. Opdrachtgevers bevinden zich ook in andere landen, zowel binnen als buiten Europa. Strukton telt circa 6.500 medewerkers en heeft een omzet van 1,9 miljard euro.

Over Worksphere
Worksphere creëert met zijn ruim 1.900 gedreven medewerkers prettige, gezonde en toekomstbestendige werk- en verblijfsomgevingen voor iedereen en zet daarvoor vakmanschap, data en expertise in. Het bedrijf is actief in de gebouwde omgeving, waar technologie het verschil maakt, zoals in commercieel en maatschappelijk vastgoed, zorg, onderwijs, mobiliteit en industrie.

Over SPIE
SPIE is Europees onafhankelijk leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Alle 45.500 medewerkers zetten zich bij de klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie. SPIE genereert een omzet van €6,6 miljard en een EBITA van €339 miljoen in 2020.

Over Oranjewoud N.V.
Oranjewoud N.V., topholding van Antea Group en Strukton Groep, is een beursgenoteerde onderneming waarin nationaal en internationaal opererende bedrijven zijn ondergebracht. De tot Oranjewoud N.V. behorende ondernemingen verrichten activiteiten op het gebied van civiele infrastructuur, railsystemen, techniek en gebouwen, milieu, ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur en water. Hierbij wordt het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie verzorgd.

Oranjewoud N.V. is genoteerd aan de officiële Markt van Euronext N.V. te Amsterdam en is voor 99,09% in handen van Sanderink Investments B.V. Oranjewoud telt ruim 10.000 medewerkers en heeft in 2019 een bedrag van 2,4 miljard euro aan opbrengsten van contracten met klanten gerealiseerd.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL