Huisarts Rob Elen stuurt patienten weg zonder coronaprik, als ze geen verklaring willen tekenen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/01/2022 11:08
tegen corona als ze niet een brief ondertekenen die hen wijst op de werking en risico’s van het vaccin AstraZeneca. De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelt dat een arts dit niet mag doen.

Elens, die ook patiënten heeft uit Deurne en omgeving, zegt niet verantwoordelijk te willen zijn als het fout gaat na een vaccinatie. De arts kwam het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws door zijn omstreden aanpak van corona. Hij behandelde naar eigen zeggen met succes patiënten met malariamiddel hydroxychloroquine (HCQ), in combinatie met zink. Het duurde niet lang voordat de Inspectie hem dat verbood. ( voor meer ga naar.) https://www.ed.nl/eindhoven/limburgse-arts-moet-onmiddellijk-stoppen-met-coronabehandeling-met-malariamiddel~a832f0e28/ Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het middel niet voldoende zou werken.

Tegenstander van vaccineren

De ‘vaccinatiebrief’ die hij patiënten nu voor het prikken laat tekenen, telt twee A-viertjes en ademt de visie van Elens. Hij is tegenstander van vaccineren tegen corona en schrijft onder meer dat het vaccin zich nog ‘in de onderzoeksfase’ bevindt. Hij wijst erop dat een infectie met corona volgens het RIVM voor 98 procent van de bevolking ongevaarlijk is en dat de kans op het virus aanmerkelijk verkleind wordt door inname van vitamines, zink en selenium. De patiënt verklaart door ondertekening op de hoogte te zijn van de mogelijke voor- en nadelen en dat er bijwerkingen zijn.

Een patiënte (*) die zich deze week zonder ondertekende brief bij huisartsenpraktijk Centrum de Peel meldde voor de prik, kon onverrichterzake naar huis. Ze is er nog beduusd van. ,,Ik vind het een ontmoedigingsbeleid voor die vaccinatie. De toonzetting van de brief vond ik heel negatief, die wilde ik niet tekenen.” De patiënte voelde zich erg onder druk gezet om achter de eigen mening van de huisarts over vaccinaties te staan. ,,Ik had de brief expres thuis gelaten, en was gewoon blij dat ik mijn prik kon krijgen. Maar nee hoor, het gebeurde niet.” De dokter zei volgens haar nog iets als ‘mensen zijn veel te slecht geïnformeerd’.
Propaganda tegen een vaccinatie

Huisarts Elens laat desgevraagd weten vierkant achter zijn handelwijze te staan. Hij stelt dat het vaccin zich nog in de experimentele fase bevindt. Volgens hem doen mensen mee met een wetenschappelijk onderzoek. ,,Er zijn nog maar weinig data bekend, en ik wil niet verantwoordelijk zijn als er iets misgaat”, geeft hij als verklaring. Elens zegt de verklaring zeer zorgvuldig samen met zijn vrouw, die ook in zijn praktijk werkt, te hebben opgesteld. De patiënte die weigerde haar handtekening te zetten vindt dat de brief en de uitleg van Elens neigen naar 'propaganda tegen een vaccinatie'. ,,Dat hoort absoluut niet bij zijn rol als huisarts.”


In een reactie zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat huisartsen gewetensbezwaren mogen hebben, maar dan moeten regelen dat collega-artsen het vaccineren overnemen. Dat is hier niet gebeurd. Daarnaast moeten huisartsen zonder gewetensbezwaren zich houden aan de richtlijnen voor huisartsen. ,,Dit houdt onder meer in dat ze geen extra voorwaarden mogen stellen aan de toediening van vaccinaties, zoals het ondertekenen van een toestemmingsformulier. Het is dan ook niet nodig dat patiënten een verklaring tekenen waarin zij toestemming geven voor de COVID-19 vaccinatie, of ervoor tekenen dat zij zijn geïnformeerd over de vaccinatie", stelt de Inspectie. ,,De enige schriftelijke toestemming die een patiënt gevraagd kan worden is of hij/zij akkoord gaat met de opname van de gegevens aan het RIVM.” Ook kan het niet zo zijn dat door niet tekenen geen vaccinatie wordt gegeven. Verder stelt de IGJ dat vaccineren belangrijk is om uit de pandemie te komen.
Naar andere arts voor een prik

Of de handelwijze consequenties heeft voor huisarts Rob Elens is niet bekend. De weggestuurde patiënte heeft het RIVM gebeld met de vraag waar ze dan geprikt kon worden en zij is daarop doorverwezen naar GGD Limburg-Noord. De kwestie betreft meerdere patiënten, geeft een woordvoerder daar desgevraagd aan. Voor hen regelt de GGD nu dat andere huisartsen het prikken kunnen overnemen. De GGD heeft de zaak gemeld bij de IGJ.

met dank aan 1 lezer, die dit bericht toe zond.

XEA.nl
Heeft bij het Ministerie van Gezondheid te Den Haag de vraag gesteld" Waarom moest dokter Elens stoppen met het genezen van patienten met zijn pillen op straffe van boete(s)? Hij was zelfs in de "tropen". werkzaam geweest en kende de grondstoffen van deze pillen.
Nu 16 jan. 2022 nog steeds geen antwoord.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL