Beleggen in aandelen & obligaties

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Boek 28/04/2011 17:02
In dit boek leert u de methodiek van het beleggen in aandelen en obligaties. In helder geschreven hoofdstukken leert u wat aandelen en obligaties zijn, welke soorten er voorkomen en hoe u de keuze in deze beleggingswereld kunt maken. Met name de hoofdstukken over economische analyse en fundamentele analyse stellen u in staat een juiste selectie te maken van de aandelen of obligaties die interessant zijn. De technische analyse stelt u in staat het moment te bepalen waarop u de aandelen of obligaties moet aankopen en het moment waarop u ze weer moet verkopen.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In zijn boek 'Beleggen in aandelen & obligaties' legt Marcel Rila uit hoe dat nu in z'n werk gaat. Uiteraard passeren dan weer alle onderdelen van het beleggen: verschillen tussen aandelen en obligaties, de notering, vereisten om succesvol te beleggen, rente, economie en analyse. In hoofdstuk 8 wordt uitgelegd hoe de balans moet worden gelezen van de bedrijven waarin belegd kan worden. Op zich nuttig, maar de vraag blijft of de belegger daarin geinteresseerd is. Overigens geldt die vraag voor alle aspecten van beleggen. De belegger wil maar een ding: snel winst boeken! Het is een redelijk boekje, met de bekende achtergronden van aandelen en obligaties. Evenwel zal men er geen nieuwe feiten in aantreffen. Voor beginners lijkt dit werkje geschikt. Het is in elk geval vlot geschreven en derhalve toegankelijk. Voor de gevorderde belegger zijn er betere boeken.

(Biblion recensie, R.J. Blom)Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL